Zupa jadana w saudii zwlaszcza w ramadanie jeden z iftarowych "must eat"
piers z kurczaka
1 cebula
2 liscie laurowe
1/2 lyzeczki garam masali
2-3 kardamony
2-3 zabki czosnku przecisniete przez praske
2-3 gozdziki
3 ziarenka pieprzu
1/2 lyzeczki koledry
1/2 lyzeczki kminu
1/4 lyzeczki chilli
1 lyzka koncentratu pomidorowego
1 filizanka prazonych platkow owsianych (wrzuca sie platki owsiane na patelnie bez tluszczu i prazy przez chwile)
sol
1/2l wody
olej
Kurczaka pokroic w kostke podsmazyc na oleju, dodac cebule nastepnie przyprawy, sol i chwile podsmazyc, nastepnie zalac woda dodac koncentratu i gotowac az kurczak bedzie miekki. Nastepnie dodac platki owsiane i dodac troche wody (zeby nie bylo zbyt geste) gotowac na wolym ogniu okolo 5-7 minut. Jak bedzie za geste dodac wody.
piers z kurczaka
1 cebula
2 liscie laurowe
1/2 lyzeczki garam masali
2-3 kardamony
2-3 zabki czosnku przecisniete przez praske
2-3 gozdziki
3 ziarenka pieprzu
1/2 lyzeczki koledry
1/2 lyzeczki kminu
1/4 lyzeczki chilli
1 lyzka koncentratu pomidorowego
1 filizanka prazonych platkow owsianych (wrzuca sie platki owsiane na patelnie bez tluszczu i prazy przez chwile)
sol
1/2l wody
olej
Kurczaka pokroic w kostke podsmazyc na oleju, dodac cebule nastepnie przyprawy, sol i chwile podsmazyc, nastepnie zalac woda dodac koncentratu i gotowac az kurczak bedzie miekki. Nastepnie dodac platki owsiane i dodac troche wody (zeby nie bylo zbyt geste) gotowac na wolym ogniu okolo 5-7 minut. Jak bedzie za geste dodac wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz