piątek, 20 lutego 2009

Chicken corn soup

Jeden z przepisow od tesciowki
1-2 piersi z kurczaka
2 lyzki glutaminianu sodu
2 bialka jajek
lyzka soli
1 kawalek cynamonu
srednia puszka kukurydzy
3 lyzki maki kukurydzianej
ok 8 szklanek wody
sos sojowy
ocet
chilli

ugotowac kurczaka w 8 szklankach wody z glutaminianem sodu, cynamonem, sola. Nastepnie kurczka trzeba wyjac poczekac az troche ostygnie i "podrzec" na male kawalki, nastepnie wrzucic te klaczki kurczaka z powrotem do garnka i dodac kukurydze. Zmniejszyc ognien i powoli dodac,energicznie mieszjac w trakcie dodawania, ubite bialka. Nastepnie dodac rozmieszana w zmnej wodzie make kukurydziana wymmieszac i gotowac przez 5 minut.

zupe podaje sie z sosem sojowym i octem wymieszanym z pokrojonym chilli (najlepiej jak kazdy sobie sam dodaje ilemu pasuje)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz