Korzystając z obecności teściowej kilka nowych przepisów
Pól pęczka koledry
Pomidor
10 małych chilli (można oczywiście wg uznania i smaku)
Sok z połowy cytryny
Lyzeczka nasion kminu
Szczypta soli
1/4 szklanki wody
3 zabki czosnku
Koledre poszatkowac, pomidora pokroic następnie wszystkie składniki wrzucić do blendera. Zmiskowac na dość gladka lekko wodnista masę.
Dobre do samosas czy pierozkow.
Pól pęczka koledry
Pomidor
10 małych chilli (można oczywiście wg uznania i smaku)
Sok z połowy cytryny
Lyzeczka nasion kminu
Szczypta soli
1/4 szklanki wody
3 zabki czosnku
Koledre poszatkowac, pomidora pokroic następnie wszystkie składniki wrzucić do blendera. Zmiskowac na dość gladka lekko wodnista masę.
Dobre do samosas czy pierozkow.
A sie rozszalalas!
OdpowiedzUsuń