tym razem w wersji od tesciowej
2 cebule
kurczak w kawalkach
3zielone kardamony
pieprz do smaku
lyzeczka garam masali
cynamon ok 5cm
2 lyzki garlic-ginger paste
1 puszka najlepiej qiszty ale whipping cream male opakowanie tez powinno sie nadac
kilka lyzek roztopionego masla
olej
sol do smaku
na oleju zeszklic cebule, ktora nalezy z oleju wyjac i z odrobina wody zmielic na gladka paste. Na pozostawiony w garnku olej dodac cynamo, kardamon i kurczka przesmazyc, dodac garlic-ginger paste i smazyc. Nastepnie dodac papke cebulowa,pieprz i sol. Pogotowac, nastepinie qiszte garam masale. Jak kurczak bedzie zrobiony dodac roztopione maslo i jeszcze chwile pogotowac.
Podawac z chapati/nanem czy innym indyjskim chlebkiem
2 cebule
kurczak w kawalkach
3zielone kardamony
pieprz do smaku
lyzeczka garam masali
cynamon ok 5cm
2 lyzki garlic-ginger paste
1 puszka najlepiej qiszty ale whipping cream male opakowanie tez powinno sie nadac
kilka lyzek roztopionego masla
olej
sol do smaku
na oleju zeszklic cebule, ktora nalezy z oleju wyjac i z odrobina wody zmielic na gladka paste. Na pozostawiony w garnku olej dodac cynamo, kardamon i kurczka przesmazyc, dodac garlic-ginger paste i smazyc. Nastepnie dodac papke cebulowa,pieprz i sol. Pogotowac, nastepinie qiszte garam masale. Jak kurczak bedzie zrobiony dodac roztopione maslo i jeszcze chwile pogotowac.
Podawac z chapati/nanem czy innym indyjskim chlebkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz