Napój serwowany w saudyjskich restauracjach. Nazwa oczywiscie mylaca bo właściciel najpewniej skończył by w pudle za rozwijanie kilenta i łamanie prohibicji, gdyby rzeczywiście sprzedawał wino musujace.
Na 1.5l dzbanek
1 litr soku jablkowego
4-5 gałązek miety (można trochę zgniesc)
Pól zielonego jabłka pocietego w dość cienkie kawałki
1 pomarańcza 2/3 pokrojone w tlaraki plus 1/3 wycisnieta do soku jablkowego
1 limonka pól pokrojone w talarki pól wycisniete
300-500ml dobrej jakości gazowanej wody mineralnej (stad bąbelki i nazwa)
Opcjonalnie lyzeczka brązowego cukru trzcinowego
Do dzbanku wrzucić miete, pociete owoce i wycisniete sok z pomarańczy i limonki, zalać sokiem jablkowym, włożyć do lodówki, przed samym podaniem dodać schodowej wody mineralnej i wymieszać. Napój najlepiej przygotować rano jeżeli zamierzamy spożywać wieczorem.
Na 1.5l dzbanek
1 litr soku jablkowego
4-5 gałązek miety (można trochę zgniesc)
Pól zielonego jabłka pocietego w dość cienkie kawałki
1 pomarańcza 2/3 pokrojone w tlaraki plus 1/3 wycisnieta do soku jablkowego
1 limonka pól pokrojone w talarki pól wycisniete
300-500ml dobrej jakości gazowanej wody mineralnej (stad bąbelki i nazwa)
Opcjonalnie lyzeczka brązowego cukru trzcinowego
Do dzbanku wrzucić miete, pociete owoce i wycisniete sok z pomarańczy i limonki, zalać sokiem jablkowym, włożyć do lodówki, przed samym podaniem dodać schodowej wody mineralnej i wymieszać. Napój najlepiej przygotować rano jeżeli zamierzamy spożywać wieczorem.
Mniam! Taka luksusowa wersja Apfelschorle
OdpowiedzUsuńTak właśnie tak, ja to pierwszy raz pilam we włoskiej restauracji potem co prawda wysilam pól butli bezalkoholowego winska
OdpowiedzUsuń