niedziela, 31 stycznia 2010

Goan Chicken Curry

Zmodyfikowany przepis z India's 500 best recipies

1 filizanka wiorek kokosowych (ja daje pol kubka)- nie slodzonych oczywiscie
3 lyzki oleju
1/2 lyzeczki nasion kminu rzymskiego
6 ziarenek czarnego pieprzu
lyzka nasion kopru
lyzka nasion koledry
2 male/ 1 duza cebula drobno posiekana
2 piersi z kurczaka
sol do smaku
3/4 puszki pomidorow
1/4 lyzeczki chilli
1/4 lyzeczki garam masali
szczypta cukru

wiorki kokosowe zalac 1/4 wody zeby sie namoczyly
na 2 lyzki oleju wrzucic nasiona kopru, kminu,koledry i ziarenka pieprzu podsmazyc na wolnym ogniu przez ok 2 minuty,
dodac cebule i smazyc az sie zacznie lekko brazowa robic, dodac namoczone wiorki (razem z woda) i posmazyc chwile nastepnie dodac pomidory sol, chilli i garam masale gotowac ok 10 minut
zdjac z ognia i wystudzic aby nastepnie zmiksowac na dosc gladka mase
W miedzy czasie usmazyc kurczaka.
Do zmiksowanej masy dodac usmazonego kurczaka, gotowac na wolnym ogniu okolo 10 minut

podawac z chlebkiem naan lub ryzem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz