poniedziałek, 31 stycznia 2011

Curry a la Jelfrazi

Zainspirowana przez amatora curry mojego brata

Papryka (kolor dowolny)
2-3 piersi z kurczaka
2 cebule drobno posiekane
10 papryczek chilli (pozbawionych nasion)
puszka pomidorow
lyzka nasion kminu
2 gozdziki
2 kardamony
po czubatej lyzeczce pasty garlic i pasty ginger
olej
sol do smaku
lyzka sproszkowanej koledry
pol lyzeczki garam masali
swieza koledra
pol lyzeczki kurkumy

na rozgrzany olej wrzucic kmin, gozdziki i kardamon, dodac cebule i smazyc az cebula bedzie zlota, dodac kurkume i pokrojona papryke chwile przesmazyc, dodac paste garlic&ginger przesmazyc. Nastepnie dodac sproszkowana koledre smazyc ok 30s, dodac pomidory, papryczki chilli, sol, garam masale i szczypte cukru. Smazyc az bedzie wylazil olej wtedy dodac pokrojone piersi kurczaka gotowac az piersi kurczaka beda miekkie jak sos jest zbyt gesty dodac wody.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz